Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden door het land heen

Hoewel alle bezienswaardigheden in een bepaalde regio/plaats liggen zijn er een aantal die eruit springen om hun bijzondere karakter. De plaats waarin zij liggen is doorgaans onbekend maar de bezienswaardigheid zeer zeker niet.

Conímbriga

Hoog op ons lijstje staan de ruïnes van Conímbriga. De oude Romeinse stad Conímbriga is één van de rijkste archeologische vondsten van Portugal. Conímbriga kent zijn oorsprong in een Keltisch kasteel van de stam Conii, aan het einde van het IJzeren Tijdperk. Het werd bezet door de Romeinen vanaf 139 v. Chr. en de bevolking werd volledig geromaniseerd. Onder keizer Augustus in de 2e eeuw n. Chr. kende de stad haar grootste pracht. Toen zijn de openbare thermen gebouwd en een forum, waarvan een reconstructie te zien is in het museum. Met het verval van het imperium aan het eind van de 4e eeuw, is er een monumentale verdedigingsmuur gebouwd. Echter dat voorkwam niet de aanvallen op de stad door de Sueven in 468 en Conímbriga in verval raakte. De stad stroomde leeg en de bewoners gingen richting Condeixa-a-Velha, meer naar het noorden.

De grote opgravingen die vanaf de 20ste eeuw zijn gedaan, tonen een waardevol en complex geheel van panden, inclusief thermen, een aquaduct dat vanaf de bron over 3400 meter water vervoert, en resten van een christelijke basiliek die waarschijnlijk dateert uit de 6e eeuw. Er zijn adellijke huizen waarvan de prachtige mozaïekvloeren zijn behouden. Voor meer informatie zie website Conímbriga

Hier vindt u de ruïnes vanaf daar is het een klein stukje naar het museum:

Met dank aan B. Goud voor de foto’s.

Reacties gesloten.