Casa d’Oliveiral

Accommodatie eigenaren Helga en Armando

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

Helga en Armando da Silva, wij zijn de eigenaren van Casa d’OLiveiral. Ik woon samen met Armando officieel sinds 1 januari 2019 in Portugal. Wij woonden voorheen in een klein dorpje Engelbert, vlak bij de stad Groningen. Ik ben dochter van een veehouder en heb dus van jongs af aan altijd meegewerkt op de boerderij. Maar had geen ambitie om het over te nemen.

Ik heb een opleiding gedaan voor mode en kleding aan de kruitlaan in Groningen. Vervolgens zo’n 7 jaar bij een kleermaker in dienst geweest en opleiding tot meester kleermaker volbracht. Toen nog een aantal jaren een eigen kleding makerij gehad waarmee ik door omstandigheden heb moeten stoppen. En vervolgens bij Carglass aan het werk gegaan ( bijna 20 jaar er gewerkt).

Een kantoor baan, iets totaal anders maar ook heel service gericht leren werken. Klanten ontvangen, afspraken maken maar ook werk plannen voor monteurs. De laatste drie jaren heb ik op de planning gewerkt van Noord Nederland. Werk plannen en werkroosters maken, telefonisch klanten te woord staan en ook facturatie.

Bij Carglass heb ik Armando ontmoet, hij werkte er als monteur. Armando roots liggen in Noord Portugal, in Ajude. Dit ligt dicht bij Braga. Tijdens een van onze vele vakanties in Portugal, ontstond het idee om een B&B te beginnen. Natuurlijk in het o zo mooie Portugal. Ik run de B&B en Armando werkt nog steeds bij Carglass, in Coimbra. Helga en Armando zijn de accommodatie eigenaren van Casa d’Oliveiral.

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is.

Niet mega toeristisch, mooie natuur en spectaculaire uitzichten. Het plattelands leven, rust en centraal tussen Lissabon en Porto. Eigenlijk centraal tussen alles: bergen, zee en bezienswaardigheden. Portugezen zijn supervriendelijke mensen, mooi in hun eenvoud, vrijgevig, werkers en heel erg behulpzaam.

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

Ligt aan de rand van een klein dorp, Olival. Rustige landelijke omgeving, waar je vanaf de B&B heerlijk kunt wandelen. Hoog gelegen, waardoor je een fantastisch uitzicht hebt. Elke avond weer een andere zonsondergang, schitterend!

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

Op 10 minuten rijden vind je Fragas do São Simão. Een zwemplek waar je ook heerlijk kunt wandelen. Vanaf deze plek kun je wandelen naar een oud dorpje van lekstenen; Casal de São Simão. Dit is ook per auto te bereiken. Conimbriga een van de best goed bewaarde Romeinse afgravingen, gebouwd in de tweede eeuw v.c. Een Romeinse stad.

U ziet resten van huizen, baden, mozaïek vloeren, fonteinen en aquaducten. Bovendien bevindt zich er een museum met vondsten die tijdens de opgravingen zijn gevonden. Steden als Tomar en Coimbra, ieder met hun eigen geschiedenis en bezienswaardigheden en een bezoek waard.

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

Wij zijn het gehele jaar open. Voor ieder is er een andere periode die het prettigst zal zijn. De ene persoon houdt van warmte en zon en de ander houdt van ietwat koelere temperaturen.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

Ik ben in contact gekomen met rondreizen Portugal via José van der Zwan. José heeft voor mij een mooie website gemaakt voor de b&b, waar ik erg blij mee ben. Rondreizen Portugal is een mooie site waar je je accommodatie kunt promoten. Mensen kunt laten zien wat je te bieden hebt. Samenwerken met andere collega’s zodat reizigers zelf een leuke route kan plannen door het mooie Portugal.

Contactgegevens eigenaren
casadoliveiral@gmail.com | (00351)915860187| Casa d’Oliveiral

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.