Regio Lissabon De meest onbekende regio van Portugal is wel Regio Lissabon. Dit terwijl hier de bekenste plaatsen van het land liggen. Waaronder de hoofdstad Lissabon.

Bekende plaatsen die verder in deze kleine regio Lissabon liggen zijn Mafra, Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Ericeira en Sétubal.

Regio Lissabon kenmerkt zich enerzijds door veel historische gebouwen, paleizen en veel cultuur. Anderzijds is het ook hét gebied voor mondaine strandplekjes en herbergt het een uniek surfreservaat.

Meer over Regio Lissabon

Voor meer informatie over deze unieke regio: Rondreis Noord Estremadura

Hieronder enkele plaatsen uitgelicht die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf in deze regio.

Ericeira: Van oudsher een vissersplaatsje waar mensen in goede doen hun huizen bouwden voor een verblijf aan de kust. Tegenwoordig een pittoresk kustplaatsje wat populair is bij surfers vanwege het surfreservaat.

Mafra: De stad is bekend door het koninklijk paleis dat in de 18e eeuw werd gebouwd. Het geldt als het fraaiste gebouw van de Portugese barok en werd in 2019 ingeschreven op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

Cabo da Roca:  Het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Leuk om te zien en geweest te zijn maar bezoek voor ook de nabijgelegen strandjes en kliffen. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Azóia. Azóia ligt circa 1 km landinwaarts van Cabo da Roca en is daarmee het meest westelijke dorp op het vasteland van Europa. Azóia ligt tevens binnen het Nationaal park Sintra-Cascais.

Sintra: Deze plaats is vooral bekend om haar vele paleizen, kastelen en villa’s. Het hele jaar door is het dan ook enorm druk met toeristen. De meest bekende paleizen en kastelen zijn:

Sétubal: Het is de vierde stad van Portugal en heeft een grote zeehaven, de derde van Portugal.