Rondreis Centraal Portugal, het andere Portugal leren kennen!

Een rondreis  centraal Portugal staat vooral voor genieten en relaxen. Prachtige natuur, rivieren met watervallen, stille privé strandjes, de bergen en authentieke dorpjes.

Dit deel van Portugal is zo divers dat wij adviseren om voor bovenstaande route ruim de tijd te nemen.

Guarda en omgeving

De accommodatie ligt net aan de andere kant van natuurpark Serra da Estrela en is de ideale uitvalsbasis om dit natuurpark te gaan ontdekken. Serra da Estrela behoort niet alleen tot één van de bekendste en grootste natuurparken van Portugal. Hier bevindt zich ook het hoogste punt van het vasteland van Portugal: De Torre. Het enige gebied waar het ’s winters sneeuwt en daarom tevens ook het enige skigebied van Portugal.

Arganil en omgeving

De tweede etappe van rondreis Centraal Portugal voert u naar gemeente Arganil. Bijna de gehele gemeente ligt in de Serra do Açor, het kleinere zusje van de Serra da Estrela. Het gebergte van de Serra do Açor, het haviksgebergte, bestaat geheel uit leisteen. De twee bekendste bezienswaardigheden zijn Piódão, het leistenen dorp in de bergen en Fraga da Pena, de watervallen. Niet ver van Arganil ligt Coimbra, ooit de hoofdstad van Portugal. Tegenwoordig is Coimbra vooral bekend om haar gezellige, kleinschalige karakter. Smalle straatjes kenmerken het straatbeeld samen met de vele markante historische gebouwen. Een bezoek aan de oude  universtiteit met de oudste universiteitsbibliotheek van Europa mag zeker niet ontbreken.

Castelo Branco

Tijdens de rondreis Centraal Portugal mag Castelo Branco niet ontbreken. Bekend van het de zijdenspreien, nu nog te bewonderen in het museum. Hier zijn een bezoek waard de kathedraal Sé (of de kerk Igreja de São Miguel). Het visitekaartje van de stad echter zijn de tuinen van het vroegere bisschoppelijke paleis. Ook het kasteel met een prachtig uitzicht over de stad mag niet overgeslagen worden.

Tomar

Tomar is de voormalige thuisbasis van de Tempeliers. Er zijn minimaal 2 dingen die u hier echt moet bezoeken: kasteel van de Tempeliers en het Convento de Cristo. De rijke geschiedenis van de Orde van Tempeliers, later de Christusorde, is hier terug te vinden. Neem ruim de tijd om dit indrukwekkende bouwwerk te bezoeken. Bijzonder aan de bouw van Tomar is dat het is gebouwd in kruisvorm, in de richting van de vier windstreken. Op elk uiteinde staat een klooster. Tomar is echt een must-see tijdens deze rondreis Centraal Portugal.

  • Westen: Convento de Cristo en het kasteel
  • Zuiden: Convento de Sào Francisco
  • Noorden: Convento da Anunciada
  • Oosten: Convento de Santa Iria, op één van de oevers van de Nabão. Hier is ook het Musea da Lavada.

In het midden ligt het plein Praça da República. Hier vind je de hoofdkerk São João Baptista.

Obidos/Nazaré

Waar Nazaré vooral bekend is om haar fameuze golven is Obidos bekend als koninginnenstad. Obidos, één van de best bewaarde vestingstadjes van Portugal, is ooit geschonken aan koningin Isabel en nadien volgende vele koninginnen. Binnen de stadsmuren van Obidos bevindt zich een prachtig kasteel. Het stadjes is vele kerken en smalle pittoreske straatjes rijk. Nazaré is naast geliefd windsurf gebied ook bekend omdat het de kleurrijkste visserstradities heeft van Portugal. De traditionele kleding voor de vissersvrouwen: 7 rokken worden nog met ere gedragen. In de maanden mei en juni vind een waar schouwspel plaats op de stranden als de vrouwen de vers gevangen vis aan de man proberen te brengen

Vliegtickets en autohuur:

U kunt alle aangesloten accommodaties vinden in het overzicht en op de pagina Centraal Portugal