Rondreis genieten en verwonderen in  zuid-Portugal,

Zuid-Portugal wordt direct geassocieerd met de Algarve maar het is zoveel meer als u iets van de geijkte plaatsen afwijkt. De binnenlanden en de uiterste kuststroken zijn prachtige minder bekende gebieden.  Wilt u net iets meer zonder dat u iets moet? Uw verblijf is inclusief een uitgebreid ontbijt met veel producten uit eigen tuin. Voor deze reis is het aan te raden een auto te huren. U dient zelf uw vliegtickets en auto te boeken.  Wij kunnen u hierin wel adviseren.

De hieronder getoonde route is slechts een voorbeeld. Op basis van uw wensen wordt de uiteindelijke route geheel naar uw wensen samengesteld. Afhankelijk van de gekozen accommodaties zijn er extra’s bij te boeken. Hieronder zijn er enkele met name genoemd.

De route van deze zuid-Portugal reis

Eerste etappe zuid-Portugal

Na aankomst op de luchthaven van Faro gaat de rit richting São Bartolomeu de Messines/Alte. In deze omgeving werken wij samen met een aantal kleine authentieke accommodaties. Afhankelijk van beschikbaarheid verblijft u in één van deze accommodaties.

Te bezoeken vanuit uw verblijf

Bezoek in São Bartolomeu de Messines zeker de kerk. In het midden van het oudere deel van Messines is er een mooie kerk (Igreja Matriz), van oorsprong uit de 16e eeuw, met een stijl ergens tussen Manuelijnse en Renaissance, waaraan een barokke gevel werd bijgebouwd in de 18e eeuw.

Op slechts 15 minuten vanuit Alte vindt u Rocha da Pena. Dit is een beschermd gebied met één van de beste uitkijkpunten over de Algarve. Rocha da Pena is een 50 meter hoog kalkstenen rotsblok met een lengte van 2km.  U vindt hier meer dan 390 soorten planten. Ook de fauna is hier heel rijk en gevarieerd. U kunt hier de havikarend, de buizerd en de oehoe spotten. Maar ook vossen, genets en mangoesten. Er is ook een gemarkeerde route voor wandelaars aanwezig, met een lengte 4,7km, die ongeveer 3 uur duurt.

Silves ligt op een half uurtje rijden. Dit oude fortstadje ademt nog de sfeer van de middeleeuwen en u kunt uren dwalen in het oude Moorse kasteel Fortaleza, het grootste kasteel in de Algarve.

Tot slot kunt u van hieruit een bezoek brengen aan het idyllische plaatsje Monchique beroemd om de productie van de likeur Medronho. Tevens is deze plaats bekend om Foia (Monchique) – Het hoogste punt in de Algarve, op 902 meter hoogte! Gelegen in de Serra de Monchique een dicht bebost gebergte dat de Algarve van de Alentejo scheidt.

Tweede etappe zuid-Portugal reis

Het tweede deel van de reis brengt u naar de omgeving van Odemira. In deze prachtige omgeving ligt het parque natural do sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.  Spectaculaire kust met kliffen, stranden en een overvloed aan fauna, waaronder roofvogels en zeeotters. Alles over dit prachtige natuurpark, haar geschiedenis, haar flora en fauna, haar opzet en behoud en nog veel meer is te vinden op Costa Vicentina

In deze tweede etappe kunt u de noordelijke helft van het park maar natuurlijk ook de omgeving daarbuiten bezoeken. U vindt hier de meest spectaculaire stranden van Portugal. Een van de meest bekende uit deze streek zijn de praias Zambujeira do Mar, ronde baaien ingeklemd tussen grote rotspartijen.

Derde etappe reis zuid-Portugal

rondreis zuid Portugal rondreis Zuid-Portugal Rondreis Zuid-Portugal

Op de volgende etappen van deze zuid-Portugal rondreis blijf je in en langs het eerdere natuurpark. Echter ga je nu naar het zuiden richting Lagos. Onderweg kan je Aljezur aandoen. Een lieflijk pittoresk plaatsje wat nog redelijk vrij is van toerisme. De ruïnes van het Moorse kasteel uit de 10e eeuw zijn een aanrader voor een bezoekje. Vanuit Lagos mag een bezoek aan Sagres en omgeving: het meest zuid-westelijke punt van Europa natuurlijk niet ontbreken. Evenals één van de mooiste stranden van Europa: Praia Marinha even voorbij Carvoeiro. Lees meer over deze bezienswaardigheden en dagtrips op onze Algarve pagina

Vierde etappe

De vierde en tevens laatste etappe brengt u naar de oostelijke Algarve. Hier werken we onder andere samen met Anne en Dave. Zij hebben een gemoedelijke B&B in deze streek en hebben meegedaan aan het programma ‘Ik vertrek’. De oostelijke Algarve is veel lieflijker dan het westelijke gedeelte. In de omgeving van Tavira vindt u veel lagunes en kleine (schier)eilandjes voor de kust. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen aan de grote verscheidenheid aan vogels. Natuurlijk kunt u hier ook genieten van nog enkele dagen aan het strand voordat u weer huiswaarts gaat.

Informatie:

Optioneel bij te boeken:

  • Wandelen onder begeleiding van een gids
  • Diner bij de diverse accommodaties op de dag van aankomst

VLiegtickets en autohuur: