Rondreis “Onthaasten” in de Alentejo | Portugal,

Ontspannen en relaxen in het “onbekendere” Portugal: 9 daagse reis

Tijdens deze 9 daagse reis verblijft u in drie verschillende accommodaties. Zij hebben een aantal dingen gemeen. Namelijk Genieten, relaxen en ontspannen in een prachtige omgeving. Wilt u net iets meer zonder dat u iets moet? Uw verblijf is inclusief een uitgebreid ontbijt met veel producten uit eigen tuin. Voor deze reis is het aan te raden een auto te huren. U dient zelf uw vliegtickets en auto te boeken.

Bij de diverse accommodaties is het mogelijk om extra’s bij te boeken. Daarbij kunt u denken aan wandelingen onder begeleiding, massages en kayakken. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen. Tevens zijn er extra nachten op basis van beschikbaarheid bij te boeken.

De hieronder getoonde route van deze 9 daagse reis is slechts een voorbeeld. Op basis van uw wensen wordt de uiteindelijke route geheel naar uw wensen samengesteld. Afhankelijk van de gekozen accommodaties zijn er extra’s bij te boeken. Hieronder zijn er enkele met name genoemd.

De route van deze 9-daagse reis

Eerste etappe

Na aankomst op het vliegveld van Lissabon rijdt u direct door naar de zuid-west kust van Portugal.

Uw eerste stop is in de omgeving van Santiago do Cacém. Vanuit deze plaats kunt u plaatsen als Sines en Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina bezoeken. Dit gebied is nog volledig ongerept en bestaat uit stranden en hoge klippen. In deze omgeving werken wij samen met enkele accommodaties en op basis van beschikbaarheid verblijft u bij één van hen.

Tweede etappe van deze 9 daagse reis

Na 2 nachten vertrekt u naar het oostelijkste puntje van de Alentejo: Alandroal. Onderweg doet u één van de belangrijkere plaatsen van de Alentejo aan: Beja. Beja was ooit het centrum van het geestelijke leven onder de Moorse heerschappij. Hier is echter na diverse verwoestingen niet veel meer van terug te vinden. Wel vindt u er de hoogste wachttoren van Portugal behorende bij het kasteel uit de 13e eeuw en een basiliek met 12 zuilen. Tevens is er een geheel intacte arena voor stierengevechten. In deze omgeving verblijft u of in Alandroal of in Evora dit op basis van beschikbaarheid van de accommodatie en de samenstelling van uw reisgezelschap.

Te bezoeken vanuit uw verblijf

Hoewel deze 9 daagse reis vooral bedoelt is om te onthaasten en te ontspannen is er ook in deze landelijke omgeving veel te zien en te genieten. Vanuit Alandroal is het maar een klein stukje naar bijvoorbeeld Vila Viçosa, zie voor foto’s op onze pagina over de Alentejo. In dit plaatsje stond het buitenverblijf van de koningen en graven van Bragança die hier kwamen voor hun ontspanning en om te jagen.

Het paleis is nu ingericht als museum. De tuinen zijn niet toegankelijk. Richting Borba staat de Porta dos Nós, de ingang tot het hertogelijk jachtgebied dat omgeven is door een 18 kilometer lange muur. Binnen de muren staat de Igreja Nossa Senhora da Conceição uit de 16e eeuw. De kerk is rijkelijk versierd met azulejo’s.

Op een uurtje rijden ligt de plaats Portalegre. Een bezoek meer dan waard tijdens uw 9 daagse relaxreis. Een plaats welke u in deze omgeving niet gemist mag hebben. Bekend tot op de dag van vandaag vanwege haar wandtapijten. Het museu de Tapeçarias is dan een bezoek ook meer dan waard.

Aangezien Portalegre pal tegen de Spaanse grens aanligt heeft deze plaats ook een kasteel gebouwd op het hoogste punt van de stad. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Convento de São Bernardo. Het voormalige klooster doet nu dienst als kazerne maar is wel open voor publiek.

Tot slot de hoofstad van de Alentejo: Evora. Hierover hebben we uitgebreid geschreven op onze ‘Evora’ pagina klik op bovenstaande link. Na enkele dagen genieten van de prachtige omgeving, van de rust van dit dunbevolkste gebied van Portugal. Maar ook genieten van de bijzondere bezienswaardigheden, de vele vogelsoorten, de prachtige zonsondergangen en velden met kurkeiken gaat u na 4 nachten weer richting Lissabon.

Derde etappe van deze 9 daagse reis

In Lissabon heeft u dan nog 2 dagen om van deze spectaculaire stad genieten. Maak bijvoorbeeld een rondtoer wandelend of per fiets. Wij werken hier samen met een boutique B&B in hartje centrum maar we kunnen ook via airbnb een verblijf op een zeilboot voor u boeken. Houdt er rekening mee dat beide accommodaties gauw vol geboekt zijn.

Vliegtickets en autohuur:

  • Met deze 9 daagse reis kunt u het beste vliegen op Lissabon. U kunt uw tickets ook boeken via Rondreizen Portugal door deze link te volgen
  • U kunt een auto huren via Rondreizen Portugal door deze link te volgen