Galicië

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Het zal je dan ook niet verbazen dat Galicië  en Portugal vrienden zijn. Al eeuwen. Niet alleen omdat ze buren zijn maar Galicië en Portugal zijn verbonden door de taal en de cultuur. Met name het Zuiden van Galicië, de Rías Baixas en het Noorden van Portugal hebben een hechte band. En zijn allebei even mooi

Portugal en Galicië

Als je op vakantie bent in Noord Portugal ben je al vlakbij het Spaanse Galicië. Nu is Galicië erg groot maar je bent dichtbij genoeg om een dag of 2, misschien wel 3 te proeven van in ieder geval de Rías Baixas. Maak alvast kennis met deze goed gevulde schatkist van Spanje, zonder massa-toerisme waar de Galiciërs je gastvrij ontvangen in hun groene paradijs. Niet alleen Galicië en Noord-Portugal zijn vrienden en hebben een hechte band dit geldt ook voor Rondreizen Portugal en Ontdek Galicië. Wil jij deze beide streken ontdekken, genieten van de prachtige natuur, de mooie plekjes en de gastronomie van beide landen? Of je nu zelf je complete reis wilt samenstellen of dat je onze hulp hierbij inroept, laat je inspireren door Rondreizen Portugal en Ontdek Galicië. Wil je graag onze hulp bij het samenstellen van jouw ideale reis neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina.

Galicië

De kustlijn van Galicië wordt verdeeld in de Rías Altas (bovenrivieren) en de Rías Baixas (beneden rivieren) . De Rías Altas vind je in het uiterste Noorden van Galicië en liggen ook een gedeelte aan de Cantabrische Zee.  De Rías Baixas liggen aan de Westkust en lopen van Baiona tot aan Finisterre.

Rugzakken en Sint Jacobsschelpen

Wandelroutes

Pelgrims en wandelaars op weg naar Santiago de Compostela zie je overal in Galicië. De Portugese route, el Camino Portugués begint in Lissabon en brengt je langs een prachtige route naar de Pelgrimsstad. De meeste mensen starten deze route in Porto, langs de kust waarna ze in Pontevedra overgaan op de Variante Espiritual. Mooie natuur, stilte en een spirituele boottocht maken onderdeel uit van deze route.