Eigenaren Silja en Jan

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

Mijn naam is Silja Keyaerts, 35 jaar en werkte in België voornamelijk als sociaal werker met asielzoekers/vluchtelingen. Ik hou ervan om in contact te treden met mensen van verschillende nationaliteiten en ben nieuwsgierig naar andere talen, culturen …En dit sociaal aspect komt nu ook terug als gastvrouw van Casa Gemeos.

Jan is 51 en houdt van tuinieren, bakken en punkmuziek. De kans is dan ook groot dat hij je iets lekkers voorschotelt terwijl je zit te genieten op één van de zonneterrassen tussen de zelfgekweekte, exotische planten… Er is een groot leeftijd verschil tussen ons maar dit werkt al 12 jaar prima. We zijn tegenpolen en vullen elkaar goed aan. Het samenwerken en veel bij elkaar zijn, gaat ons zeer gemakkelijk af.

Jan en Silja zijn de accommodatie eigenaren van Casa Gemeos.

Waarom we onlangs emigreerden? Voor het avontuur! Hoe is het om uit je comfortzone te treden en op elkaar te zijn aangewezen? Een nieuwe taal te leren? Nieuw netwerk van vrienden op te bouwen? Een eigen zaak in een ander land op te richten? Hoe is het om ergens nieuwkomer “buitenlander” te zijn? …
Waarom Portugal? Binnen Europa is dit het land die ons het meeste aanspreekt.

Zon, zee, bergen en slechts op 2,5uur vliegen van België. De Portugezen zijn enorm trots op hun land en vertellen je graag meer over hun gerechten en over de geschiedenis van ons dorp Aljubarrota. We voelen ons hier echt welkom!

Een moto dat goed bij ons past, is DROMEN, DURVEN, DOEN!

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is.

We kwamen juni 2018 eigenlijk naar Portugal voor een andere huisbezichtiging in Pataias (10km verder op). Maar wat bleek? Deze woonst was gelegen aan een spoorweg en fabriek. Daarom dus dat de immo op voorhand geen adres vrijgaf :-). Verre van ideaal voor rustzoekers en dus niet wat we zochten!
Jan had online de advertentie zien staan van deze “af te werken” nieuwbouw tweewoonst dus reden we op goed geluk ernaar toe!

Het overtrof onze verwachtingen. Mooi groen gelegen met zicht op de bergen, op de rand van een rustige woonbuurt en ook kortbij toeristische trekpleisters Alcobaça en Batalha. En ook slechts op 15min rijden van het strand.

Oké er was nog wat werk aan de winkel maar we konden er zelf op korte termijn iets moois van maken, een eigen thuis en een aparte vakantiewoning! Dus maakten we snel een afspraak met de makelaar voor verdere bezichtiging en informatie. Een week later werd de compromis al ondertekend. Jan verhuisde eind december 2018, ik een tweetal maanden later, het zwembad werd gegraven, de huizen geverfd, de meubelen aangekocht… En op 31 mei 2019 kwamen onze eerste gasten toe!

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

Wat door gasten vooral positief ervaren wordt in Casa Gemeos is de ruimte. Zowel binnen als buiten vindt elk gezinslid wel een plekje om tot rust te komen. Dit kan ook bijna moeilijk anders op een bijna 2hectare terrein. Het vakantie gevoel begint onmiddellijk! Bedden zijn opgemaakt en een welkomstdrankje staat klaar. Enkel de korte (zwem)broek moet meestal nog worden aangetrokken. Voor wie wil, is er ook ontbijt ’s morgens.

Doordat we als eigenaren achteraan wonen, is er rechtstreeks en persoonlijk contact bij aankomst/vertrek. Dit neemt natuurlijk niet weg dat gasten volledige vrijheid en privacy hebben. Wil je de BBQ gebruiken? Doe maar! Wil je de lig zetels verzetten? Ga u gang! Vakantie is voor ons “niks moet, niksen mag”.

Nog een voordeel is dat we bij vragen/opmerkingen direct aanspreekbaar zijn. We geven je met plezier onze favoriete restaurantjes en plekjes door! Voor de geïnteresseerden organiseren we ook één avond per week een gezellige pizza-avond. We staan ook altijd open voor een gezamenlijk spelletje kubb.

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

In de omgeving is er een ruim aanbod voor een actieve doe-vakantie of juist een lekker relax verblijf. De bekende trekpleister in de buurt zijn ook terug te vinden op onze website. Enkele voorbeelden zijn het Nationaal park van Serras de Aire e Candeeiros en Lagune Patais.

Onze eigen favoriet/tip qua “coleur local” is de grote zondagse zigeunermarkt “mercado do Santana in Venda da Costa. (20min rijden) Groentjes lokaal inkopen, lekker bifana broodje eten en genieten van de levendige sfeer! Voor de sportievelingen hebben we hier ter plaatse een boekje met wandelingen rond bekende trekpleisters in de buurt. Natuurlijk kan je ook via geocaching of GPS direct aan Casa Gemeos natuurwandelingen maken.

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

Omwille van het aangename klimaat is de periode tussen april en oktober ideaal .
Vooral augustus is de top vakantiemaand in Portugal en bij de Portugezen zelf. Dus sowieso drukker op het strand, markt of bij de populaire bezienswaardigheden. Voor deze periode is het aangewezen om bepaalde uitstappen op voorhand vast te leggen.

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

Onze vaste prijzen zijn sowieso het jaar rond al aanbiedingen 🙂

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

Een (huur)auto vastleggen om de buurt te verkennen is een aanrader. Er is beperkt openbaar vervoer en op vakantie wil je toch doen en laten waar je zin in hebt op dat moment! Anderzijds hebben we ook wel contacten met lokale mensen die jullie graag mee op gegidste uitstap nemen.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

José is zeer actief bezig met het kenbaar maken van dit platform op sociale media. Elke regio met verscheidene, kleinschalige accommodaties of nieuwe activiteiten zet ze wel eens in de kijker. Voor ieder wat wils! Zelf vond ik het ook leuk om de nieuwsbrief met verslag van eigen (rond)trip te kunnen volgen.

Contactgegevens eigenaren

info@casagemeos.eu | www.casagemeos.eu | 0032477202018 en 968487233