Casa Traca B&B Arganil
Casa Traca Arganil overdekt terras

Arganil – Centraal Portugal

In Arganil, regio Coimbra in Centraal Portugal vind je de kleinschalige en informele Bed and Breakfast Casa Traca. Casa Traca ligt net buiten de plaats Arganil in het gehucht Valbona. Halverwege de berghelling van de Mont’Alto en midden in de natuur. De eigenaren, Erwin en José, delen hun mooie plek graag met gasten. Zij wonen sinds begin 2016 op deze mooie locatie. Zij delen hun woongenot met hun gasten waardoor je direct een gevoel van thuiskomen ervaart. Thuiskomen op vakantie.

Classic room Casa Traca Arganil
Familiekamer B&B Casa Traca Arganil Centraal Portugal

Casa Traca, Bed and Breakfast beschikt over 4 royale themakamers waarbij elke kamer een eigen specialiteit heeft. Zo is de classic kamer uitstekend geschikt voor een romantisch weekje weg. Deze kamer is ook uitstekend geschikt voor minder validen omdat hij op de begane grond ligt en een aangepaste badkamer heeft.

Op de eerste verdieping bevinden zich 3 kamers: de Byzantijnse familiekamer met groot privé balkon, in deze kamer is ook een hond toegestaan. Dan is er nog de royale retrokamer met een extra bed. De kamer is geschikt voor 3 personen én een babybedje, dan blijft er nog genoeg leefruimte over. Tot is er de Far East kamer met 2 eenpersoonsbedden waardoor deze kamer uitstekend geschikt is voor oudere kinderen of vrienden.

Hottub bij B&B Casa Traca in Arganil Centraal Portugal
Ontbijt bij B&B Casa Traca in Arganil Centraal Portugal

Bed and Breakfast Casa Traca

Elke dag staat er een uitgebreid ontbijt op je te wachten met elke dag een andere ei-variatie. In het seizoen is er fruit uit eigen tuin. Heerlijk is het ook om na het ontbijt nog even met een kop koffie op het Oosterse terras te gaan zitten om plannen te maken voor de komende dag.

Het voordeel van dit deel van Portugal is misschien wel dat het nog niet zo bekend is. Massatoerisme kent men hier nog niet terwijl er wel heel veel te zien en te beleven is. Geen pretparken of dierentuinen maar wel rivierstrandjes aan de Rio Alva en enkele aan de Rio do Mondego of iets verder weg aan de Rio Dão. Casa Traca ligt aan de voet van de Serra do Açor en dit zijn de voorlopers van de Serra da Estrela.

Hoewel de Serra do Açor minder hoog zijn dan de Estrela gebergte zijn de bergen wel indrukwekkend. Dit komt door de samenstelling van het gesteente: leisteen soorten. Dit geeft grillige vormen aan de bergen. De Serra do Açor kent ook talrijke watervallen en smeltwater meertjes.

Na een dagje op stap is het bovendien heerlijk relaxen in de hottub. Hiervoor is er een speciaal hottub arrangement te boeken.

B&B Casa Traca Arganil oosters terras
Loungen bij Casa Traca

Het ultieme vakantiegevoel!

Krijg je al lezende al het gevoel dat hier een (deel) van je vakantie wilt doorbrengen? Vooral doen! Zelfs als je nog moet werken kan dit online heel lekker in de tuin. Er staat op het overdekte terras een grote tafel waar je heerlijk aan kan werken. Lekker buiten in de zon met het vakantiegevoel toch aan het werk. Regelmatig wordt hier gebruik van gemaakt.

Dit terras is sowieso een fijne plek om te vertoeven: lekker natafelen met een goed glas wijn, spelletjes spelen of koffie drinken in de ochtend. Casa Traca biedt geen maaltijden, anders dan het ontbijt, aan maar eigen consumpties en kleine maaltijden mogen hier wel genuttigd worden. Ideaal als je niet elke avond uit eten wilt gaan.

Kortom een fijn vakantieadres in een gebied waar je nog alleen kan zijn in de natuur. Waar veel rust, ruimte en schone lucht is. Een plek om te genieten samen of met je gezin.

werkplek buiten B&B Arganil
Ontspannen in de hangmat na gedane arbeid