Glamping Quinta dos Corgos Centraal Portugal
Glamping Quinta dos Corgos Tabua

Tábua – Centraal Portugal

In Tábua, regio Coimbra in Centraal Portugal, vind je Glamping Quinta dos Corgos. Een oude quinta is hier totaal omgetoverd tot een vakantieparadijs. Enkele jaren geleden is het overgenomen door de dochter en schoonzoon van de voormalige eigenaar. Er is gestart met een paar B&B kamers gelegen aan de binnenplaats van de oude quinta. Ook zijn er de eerste safari glamping tenten geplaatst.

Glamping quinta dos Corgos
Glamping tent quinta dos corgos

Inmiddels staan er 8 safari glamping tenten op ruime afstand van elkaar. Dit kan makkelijk want het totale terrein is bijna 30 hectare groot. Grote delen van het gebied bestaan uit karakteristieke rotsformaties. Alle tenten hebben een weids uitzicht over de vallei en ook over de bergen. Alle safari tenten bij glamping Quinta dos Corgos zijn luxe te noemen. Zij zijn dan ook voorzien van alle gemakken zoals sanitair en volledig ingerichte keuken. De B&B kamers verdwijnen met ingang van het volgende seizoen. Hiervoor in de plaats komen nog een aantal extra tenten.

Nieuw zwembad bij glamping quinta dos corgos
Grote zwembad bij glamping quinta dos corgos

Glamping Quinta dos Corgos

Nu was het altijd al genieten bij Glamping Quinta dos Corgos. In de eerste jaren is er hard gewerkt om van de oude quinta een waar vakantieparadijs te maken. Zo was er al een zwembad met daarbij ook een zen-lounge hoek. Voor de kinderen is er een kinderboerderij. Hier zijn behalve kippen, parelhoenders en ander pluimvee ook varkentjes en ezeltjes te vinden. Verder is er voor de kinderen ook een grote trampoline. Ook is er aan de rest van het gezin gedacht met een badmintonveld en jeu-de-boule baan.

Na een dagje op stap is het bovendien heerlijk relaxen in de hottub. Hiervoor is er een speciaal hottub arrangement te boeken. Er is te veel om op te noemen, oordeel zelf en neem een kijkje bij Glamping Quinta dos Corgos.

nieuwe zwembad en restaurant Tabua
Voor het ultieme vakantiegevoel in Tabua

Het ultieme vakantiegevoel!

Voor het ultieme vakantiegevoel kan je nu helemaal terecht bij Quinta dos Corgos in Tábua. Zeer recent is er dan ook een compleet nieuw restaurant geopend. Niet alleen een restaurant maar ook een groot zwembad en zijn er nog enkele extra hottubs geplaatst. Een groot deel van het terrein heeft een complete metamorfose ondergaan. Van de oude stal/schuur is niets meer te herkennen. Hier vind je nu het nieuwe restaurant waar eigenaar en chefkok Arjan aan het hoofd staat.

Ook voor niet-glamping gasten is het restaurant en het omliggende terrein toegankelijk. Je kan hier terecht voor een lunch of een diner. Wij hebben hier direct na opening met onze vriendengroep gegeten ’s middags. Meer dan uitstekende spareribs, diverse kleine hapjes vooraf en een voortreffelijke wijn erbij. Al het harde werken van de eigenaren Arjan en Mirte hebben hun vruchten afgeworpen: zij hebben dé plek gecreëerd voor het ultieme vakantiegevoel!

Avond bij Quinta dos Corgos
glamping quinta dos corgos het ultieme vakantiegevoel