Accommodatie eigenaren Jacqueline en Dennis

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen…………

Wij, dat zijn Dennis en Jacqueline, een reislustig 50+ stel zonder kinderen. Wij zijn de accommodatie eigenaren van Jade appartement. Dennis is werkzaam bij defensie en Jacqueline is zelfstandige. We trekken er graag op uit met ons camperbusje. Op deze manier hebben we al veel gezien en altijd gedacht dat we ooit op een plek terecht zouden komen waar we “later” als we niet meer hoeven te werken een huis wilden kopen. Dit ook om het grootste deel van het jaar door te brengen.

Twee jaar geleden is dit project dan ook op ons pad gekomenen in Portugal. Eind 2020 stoppen we met werken en hopen hier veel tijd door te kunnen brengen. In de periodes dat wij er niet zijn verhuren we het appartement.

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is…….

Vaak zeggen mensen tegen ons…oh wat heerlijk een huis in Portugal, in de Algarve? Nee, niet in de Algarve maar aan de prachtige Zilver Kust boven Lissabon. Deze keuze is niet heel bewust geweest maar gekomen doordat we hier veel op familiebezoek zijn geweest met ons camperbusje. Daarom zo dus ook al veel van de omgeving hebben gezien. We zijn als een blok voor de lokatie en het dorp Nazaré gevallen.

Ook wilden we graag nieuwbouw zodat het huis aan de huidige (Portugese) bouweisen zoals isolatie en dergelijke zou voldoen. Echter ook om zelf onze afwerking te kiezen. Daarbij wilden we ook op een plek zitten waar je niet overal de auto voor nodig hebt. Waar je kan lopen naar een supermarkt en restaurant. Als echte Hollanders het liefst ook nog kunnen fietsen!

Dit is hier helemaal gelukt, wel met een elektrische fiets haha, met als grote bonus ZEEZICHT over Praia do Norte. We zitten aan de rand van het oude centrum Sitio. Lekker rustig maar binnen 300 meter lopen zitten we op het plein van de Nossa Senhora da Nazaré en in de lift naar de boulevard “a Praia”.

We kunnen in Nazaré fantastisch wandelen, wat wel nodig is met al dat lekkere eten (verse vis) binnen handbereik. Er is een 60 km lang fietspad langs de kust naar het noorden, Estrada Atlantica. Wat betreft cultuur zit je hier heel centraal. Lissabon, Coimbra, Tomar, Alcobaça en ook Fatima, het is allemaal te doen voor een leuke dagtrip.

Te doen in Nazaré

De mensen zijn hier supervriendelijk. Het is een hechte gemeenschap en de inwoners zijn allemaal trots op hun Nazaré. Zowel in de zomer als in de winter leeft het dorp en wordt er ook veel georganiseerd voor de bevolking. Regelmatig zijn er muziekpodia’s, folklore dansen, en ook sportactiviteiten…. en niet te vergeten carnaval en oud-en nieuw. De jaarwisseling is een groot feest met 3 dagen muziek en een groot vuurwerkspektakel op het strand. De zomers zijn niet te warm, gemiddeld 26 graden en de winters zijn zacht met veel zon.

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

Het bijzondere van ons appartement is de combinatie van rustig gelegen net achter de oude stadsmuur en toch in het centrum. Ook zonder (huur)auto kan je je hier prima vermaken. Alhoewel een auto wel aan te bevelen is om zo wat meer van de prachtige omgeving te verkennen. Ook het uitzicht over de Atlantische Oceaan vanaf de bank, balkon of privé dakterras maakt de locatie voor ons uniek. Zelfs vanuit het (gezamenlijke) zwembad zie je de oceaan.

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

Wat wij onze gasten zeker aanraden te doen is met de auto boven langs de route Atlantico via Sao Martinho naar de Óbidos-lagoon te rijden. Het uitzicht over de oceaan en lagoon als je aankomt rijden is adembenemend. Natuurlijk dan gelijk even doorrijden naar het middeleeuwse dorp Óbidos. Ook het klooster van Alcobaca is een aanrader en op zondag de markt in Pataias op 10 km om daar lekker gegrilde kip te eten met de locals.

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom….

De beste reistijd bestaat eigenlijk niet en is voor iedereen anders. Het hele jaar is het mogelijk om lekker in je t-shirt te kunnen lopen. Zodra de zon schijnt is de temperatuur snel aangenaam. Zelfs in de winter zitten we regelmatig in onze korte broek. Zodra de zon onder gaat koelt het wel snel af, dus altijd een vest of sjaal mee! De zomers zijn wat drukker in Nazaré maar ook erg gezellig. Heerlijk voor mensen die graag van het zwembad gebruik maken en ook naar het strand gaan.

In de winter daarentegen zijn er vaak mega hoge golven (november t/m februari) en komen de surfers van over de hele wereld om te surfen. Deze golven worden veroorzaakt door een canyon in de zeebodem voor de kust van Nazaré. Een prachtig schouwspel wat veel mensen op de been brengt naar de vuurtoren (Forte de Sao Miguel) en Praia do Norte. Op ons terras kunnen we het horen als de golven hoog zijn en besluiten we dan ook vaak om een wandeling te maken en te gaan kijken.

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen….

In de periode van 1-november tot 1-mei hanteren wij aantrekkelijke “overwinter” tarieven bij een verblijf vanaf 4 weken. Vraag hier vrijblijvend naar.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

Een rondreis boeken via Rondreizen Portugal is een ideale manier om, afgestemd op uw eigen wensen, de vele gezichten van Portugal te leren kennen. Elke streek heeft zijn eigen charme… er is zoveel moois te zien.

Contactgegevens eigenaren
jadeappartement@hotmail.com | +31 6 515 888 92 | Facebook