Quinta da Fonte

Eigenaren Liedewij en Jolein

eigenaren Quinta da Fonte

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

Eigenaren Quinta da FonteWij zijn Liedewij (54) en Jolein (44), de eigenaren van Agro-turismo Quinta da Fonte in het midden van Portugal. We vormen samen met onze vier (kleine) honden, vier kippen, twee katten en drie geiten een gezin en wonen tot ons grote geluk sinds 15 jaar in onze paradijselijke afgelegen vallei.

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is.

Nadat we jarenlang op diverse locaties in verschillende landen zaken hebben gepacht, waren we 15 jaar geleden zover dat we voor onszelf wilden beginnen. We huurden hiervoor twee zomer seizoenen een kleine boerencamping in het noorden van Portugal en ontdekten dat dit land alles te bieden heeft wat wij voor ons leven wensen: natuur, rust, vriendelijke bevolking, afgelegen plekken, wandelmogelijkheden, prettig klimaat…. we zochten via internet en bezochten de gevonden plekken. We werkten in die drie maanden als vrijwilligers op verschillende campings om de verblijfkosten zo laag mogelijk te houden en zagen 35 huizen, ruines en terreintjes. Het allerlaatste huis dat we zagen, vonden we in een tijdschrift met huizen te koop en we waren op slag verliefd! Alles wat we wilden was hier, rust, ruimte, natuur, een bewoonbaar huis, vlakke stukken terrein voor tenten, water, een beekje, electriciteit en dat alles betaalbaar en dichtbij een middelgrote plaats!

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

eten bij Quinta da FonteHet mooie aan dit plekje is dat het volledig geïsoleerd ligt in een paradijselijke vallei omgeven door heuvels, groen en een beekje maar dat het toch maar tien minuten rijden is om in een middelgrote plaats te komen waar je alles vindt wat je nodig zou hebben, zoals een supermarkt, bank, gezondheidscentrum, brandweer, apotheek, markt, bibliotheek…De combinatie van een verblijf middenin de natuur op een afgelegen plek met overheerlijke restaurantwaardige maaltijden is voor veel van onze gasten een grote verrassing! We proberen hier zoveel mogelijk service te bieden, zoals ontbijt, lunch, diner, winkeltje met huisgemaakte produkten, ideetjes voor excursies en ga zo maar door. Onze gasten genieten van de persoonlijke aandacht en voelen zich door ons verwend en verzorgd.

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

Onze locatie leent zich uitermate goed voor wandelen en genieten van de natuur. Rustzoekers komen helemaal aan bod, maar ook liefhebbers van lekker eten zitten hier op hun plek. Op 20 minuten lopen van het terrein is een kleine waterval met hangmatten boven het water, waar het heerlijk toeven is met een boek en een meegebrachte lunch. Iets verder is een groot stuwmeer waar je heerlijk kunt zwemmen. Alles in de natuur, zonder aangelegde zaken als geasfalteerde wegen of horeca, puur natuur. In de nabije omgeving van het terrein zijn diverse rivierzwembaden te vinden, allemaal een bezoek meer dan waard, met name in de warme zomer maanden!

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

Quinta da Fonte omgevingVoor het maken van lange wandelingen zijn voor- en najaar het meest geschikt. In de winter zijn mensen die houden van stilte en gezellig bij de houtkachel zitten hier op hun plek. Hoogzomer is het warm, maar er zijn overal schaduwplekken en de waterval op loopafstand en de plonsbak op het terrein maken het ook dan fijn toeven op dit mooie plekje.

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

Gasten die via Rondreizen Portugal boeken, krijgen een huisgemaakt stuk olijfoliezeep van ons mee!
We organiseren ook workshops , zoals het maken van zeep, cremes, lippenbalsem, maar ook kookworkshops. We zijn er altijd voor in om iets te organiseren, voor kleine groepjes maar ook voor mensen alleen doen we ons best het te realiseren als er interesse is in een bepaald onderwerp.

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

We hebben een bibliotheek met honderden nederlandstalige boeken, kookboeken en diverse bordspelen. Ook tientallen engelstalige boeken zijn aanwezig.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

We zijn via facebook in contact gekomen met Rondreizen Portugal, met name in de periode van de pandemie heeft de eigenaresse van deze site ons diverse keren op zeer vriendelijke wijze geholpen. Al langer wilde ik me inschrijven, maar het kwam er nooit van, nu eindelijk wel. Ik hoop op een vruchtbare samenwerking!

Contactgegevens eigenaren

quintadafonte.nl@gmail.com | www.quintadafonte.nl | 00351-933011017

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.