Eigenaren Sandra en Maurice

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

In 1990 kwamen Sandra en Maurice, eigenaren van Beach appartement SolMar, elkaar tegen op de kermis in Veghel en begon het allemaal. Na 6 jaar samen in Zuid Nederland gewoond en gewerkt te hebben, kwam de eerste stap naar het buitenland. We konden voor een Nederlandse werkgever naar Tsjechie, Praag, een geweldige stad met trotse mensen. Onze Robin werd hier geboren en dat verandert het leven voor altijd!

Enkele jaren later volgde de Boedapest, Hongarije. Wat een heerlijke drukke stad met een lekker klimaat. Hier kwam Rowan ter wereld. Doch plots hield het werk op en we verhuisden terug naar Nederland, met het idee van een fijne plek om de kinderen op te laten groeien.

Doch na al die jaren in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben, konden we onze draai in Nederland eigenlijk niet meer vinden. Niets mis met Nederland hoor, maar de vrijheid om te wonen en werken waar je wilt is uitdagend en aantrekkelijk.

De zoektocht

Begin 2006 begonnen wij met onze reis per auto en caravan, terwijl de boel in Nederland was opgezegd en alle spullen opgeslagen, schoolboeken mee voor de kids en op pad.

Spanje was aardig, de Algarve ook, maar allebei te veel, te druk, te weinig groen en te toeristisch. Niet echt een plek voor ons om het hele jaar te wonen. De binnenlanden vonden wij te droog en zo goed als verlaten. Het noorden van Portugal is prachtig, maar te bergachtig en stil naar onze zin.
De kuststrook boven Lissabon steekt daar, naar onze mening, met kop en schouders boven uit. Dit geldt voor de natuur, de cultuur, de mensen, mogelijkheden en voorzieningen. Een grote diversiteit en een aangenaam klimaat.

Een ideale plek dus voor het opstarten van een nieuw leven, een zelfstandig bestaan en vele integratie uitdagingen!

Thuis in Portugal

Na al die jaren zijn we inmiddels thuis in Portugal. Wij de eigenaren van Casa Cantiga. De kids ervaren het beste van 2 werelden, zitten op de lokale scholen en sportclubs en helpen regelmatig een handje mee op de Casa. Naast Casa Cantiga, is Sandra nog actief met het nodige vrijwilligerswerk en werkt Maurice nog regelmatig internationaal in zijn oude vakgebied. Dat zorgt dat we allebei blijven relativeren en genieten van het leven en werk, dat we met Casa Cantiga en haar gasten hebben.

We spreken de taal, weten de weg en staan klaar om u een fijne vakantie te bezorgen.

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is.

Na jaren zoeken hebben wij een droomplek gevonden direct aan het strand met een fantastisch uitzicht over strand en zee. Het strandappartement Portugal heeft de naam “SolMar” oftewel “Zon en Zee” en is gelegen aan de Zilverkust. Het is ons lievelingsstrand door de wijdsheid, de mooie wandelpaden en de relatieve rustige plek nog. Dit is de prachtige kustlijn van de provincie Estremadura tussen de beroemde steden Lissabon en Coimbra. Het ligt ter hoogte van de badplaats Nazaré, beroemd om de grootste golven ter wereld.

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

Vanaf het grote privé dakterras van het kindvriendelijke vakantie appartement Solmar zowel als een slaapkamer en de woonkamer, heeft u een prachtig uitzicht over strand en zee! U zit ´s avonds op de eerste rij om de zon in de zee te zien zakken.

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

In de nabije omgeving zijn nog meer stranden. Echter ook voor cultuur en leuke dorpjes hoef je niet ver weg. Zoals Názare, het vissersdorp met veel vertier, Alcobaça en Batalha met hun grote kerken en kloosters.

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

Het is het hele jaar door fijn aan het strand maar denk ook eens aan de winter met lange strandwandelingen op verlate stranden.

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

Boek je een rondreis dan krijg bij Beach Appartement SolMar een gratis ontbijtpakket bij een verblijf van minimaal 4 nachten.

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

We organiseren diverse activiteiten bij Casa Cantiga waar de gasten van SolMar ook gebruik van mogen maken, zoals karten, stoere wandeling, gemeenschappelijk eten, surflessen. We sturen elke dag divers speciale insider tips via de whatsapp, waar de gasten veel gebruik van maken.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

Wij wensen onze gasten een fijn verblijf en mooie rondreizen in Portugal.

Contactgegevens eigenaren

info@casacantiga.eu | www.casacantiga.eu | +351 919 133 855