Eigenaren Margriet en Wiro

Vale da Mudança

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

Margriet en Wiro Vale da Mudança

Hi, wij zijn Margriet en Wiro. In 2005 zagen we dit dal voor het eerst. Het was de start om afscheid te nemen van 2 leuke, hectische banen, een druk sociaal leven en een aan alle waarschijnlijkheid grenzende zekere toekomst. De uitdaging trok.

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is.

We hadden het al vaak tegen elkaar gezegd: “zullen we gaan emigreren?”. Zeker als we op vakanties naar Italië of Portugal waren geweest. Telkens daarna waren we weer lekker bezig in onze respectievelijke banen zodat het tot 2004 geduurd heeft voor we echt serieus op zoek zijn gegaan in Portugal. Het was in december en voor ons de meest koude vakantie ooit. In twee jaar tijd hebben we veel huizen en terreinen bekeken, telkens was er iets niet naar onze zin. We besloten om de mogelijkheid te onderzoeken om zelf te gaan bouwen en te ontwerpen, per slot is Wiro architectonisch ontwerper.

De streek waar we toen, in 2004, doorheen trokken is waar we nu o-vale-da-mudanca hebben gebouwd. Gelegen aan de weg van Aldeia do Rouquenho naar Olhas golft het terrein zich links en rechts van de weg omhoog. De betekenis van de naam die wij aan ons landgoed hebben gegeven is “dal van verandering”. Voor ons was de aanschaf van dit terrein een eerste stap naar een totaal ander leven. De uitdaging om van dit glooiende weiland van ca 5 hectare een plek te maken waar mensen een heerlijke tijd kunnen doorbrengen, ver van drukte en mensenmassa’s en midden in de natuur. Het leek ons geweldig mooi om alles te kunnen faciliteren wat mensen nodig hebben om een mooie vakantieherinnering te maken.

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

Kunst op eigen terrein bij deze eigenarenHet gebied waar o-vale-da-mudança ligt is een van de minder bekende streken van Portugal. Het heeft een geweldig mooie, rustige natuur en een beetje cultuur voor de liefhebbers. De huizen en hutten die we, deels voor vrienden, hebben kunnen bouwen zijn allemaal persoonlijk ingericht en hebben een eigen karakter. Er is heel veel privacy en 2 van de huizen hebben zelfs een geheel eigen terrein. De eigenaren delen ook graag hun passie voor kunst. eigenaren eigenaren eigenaren eigenaren

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

Dit heerlijk stille gebied nodigt uit om op eigen initiatief te ontdekken. Kleine dorpjes en stadjes zoals Ferreira do Alentejo, Aljustrel en Alvito ademen de stille sfeer van decennia geleden. Veel verborgen pareltjes als kleine musea over het “eenvoudige” leven van vroeger, zoals Het Graan museum in São Domingo of het educatieve en interactieve mijnmuseum in Lousal, kleine kerken en unieke kapelletjes en ermidas, vaak met eeuwenoude fresco’s. We hebben leuke tips om deze schatten te ontdekken. Iets anders is natuurlijk dat je vanaf o-vale-da-mudança direct de natuur in kan om eindeloos te wandelen.

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

Natuurlijk is dit het de hele jaar door genieten. In het voorjaar zijn hier geweldige hoeveelheden bloeiende onkruidvelden en kun je met aangenaam frisse temperaturen stevige wandelingen maken. In de zomer, met zijn koele nachten en ochtenden en hete middagen, kun je in je aangepaste Alentejaanse ritme, genieten van het authentieke landschap of aan het zwembad of een stuwmeer in de buurt. De lange, zwoele avonden zijn perfect voor een BBQ met je gezin, vrienden of een heerlijke pizza-avond met andere gasten.

In najaar en winter geniet je van de stilte, met vaak mooi weer voor een wandeling of een bezoek aan Evora, Beja en zelfs Lissabon is op rijdbare afstand. Voor ons is het helemaal vakantie als je daarna ’s avonds met een glas goede Alentejaanse wijn in de vlammen van het vuur in de houtkachel kunt kijken.

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

Bij een boeking van 4 of meer overnachtingen staat er een lekkere fles wijn klaar

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

Wij vinden het erg belangrijk dat onze gasten het naar hun zin hebben. We respecteren hun privacy en zijn altijd beschikbaar om tips en informatie te geven.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal J

Het is prettig om samen te werken met Rondreizen Portugal. Ze zijn erg alert en pro-actief met allerlei leuke acties en informatie.

Contactgegevens eigenaren

info@mudanca.nl | www.mudanca.nl | TM Wiro +351 962014901 & TM Margriet +351 912397637