Over de eigenaren van Vila Maria

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

Senior, Nederlander en al vele jaren groot liefhebber van Portugal, de Portugezen en natuurlijk de Algarve. Kwam vroeger zakelijk in Lissabon e.o. en echtgenote en ik besloten dat in de Algarve ons tweede huis zou moeten komen. Goede bereikbaarheid vanuit Nederland was een eerste vereiste. Veel landen en mogelijkheden bezocht en overwogen, waaronder Turkeye, Spanje en Griekenland.

Grond met ruïne gekocht. In de loop der jaren gespaard en langzaam huis gebouwd/uitgebreid tot wat het nu is; een heerlijke ruime en dicht bij stranden en faciliteiten gelegen vrijstaande villa met eigen zwembad. Veel privacy en toch niet eenzaam.
Al enkele jaren geven we ook anderen de gelegenheid om van het moois te genieten; we verhuren het maar komen er zelf heel graag, tenminste 1x per 6/7 weken. Voor onderhoud en om te genieten, natuurlijk.

Over de locatie van Vila Maria

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is

In 1987 (ja wel!) met wat makelaars de ronde gedaan en de mogelijkheden bekeken. Bestaand kopen en opknappen of zelf (laten) bouwen was de vraag. Het is de aankoop van een perceel grond geworden waarop een 2-onder-1-kap ruïne stond. Verder wat oude amandelboompjes. Deze plek vonden we ideaal om onze droom te verwezenlijken. Weg uit de drukte, volop natuur en mooi uitzicht, loopafstand van de stranden en Praia de Benagil, Praia do Carvalho en Praia do Carvoeiro op korte afstand.

De accommodatie

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek. Vertel hier niet de feiten die men ook op de website kan terugvinden als het aantal kamers etc.

Met de jaren vulde de spaarpot en hebben we de spaarcentjes gebruikt om de villa uit te breiden. Eerst de carport, toen uitbereiding van het woon- en slaapgedeelte, later de dubbele garage, bij de woning trekken van de carport en uiteindelijk het ruime zwembad, hoewel bezoekjes aan het strand en de oceaan aanlokkelijk blijven. Aan het bewerken van de tuin op het 4.500m2 grote terrein kwamen we natuurlijk pas veel later toe. Momenteel is het gehele grondstuk in gebruik en is de tuin bepland met erg veel verschillende palmbomen, mijn hobby. Vanaf de terrassen uitkijkend over de tuin en het overliggende dal geeft ons rust en vult ons met het gevoel van tevredenheid en trots.

De omgeving

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie. Maximale afstand 30 minuten met de auto

Zoals gezegd, onze Vila Maria ligt op 300 meter van de doorgaande weg van Lagoa naar het zuiden, de oceaan en de stranden. Alle faciliteiten liggen net iets te ver om te belopen dus een auto is sterk aangeraden. Ook om de heerlijke Algarve verder te kunnen ontdekken en bewonderen. Maar wandelen kan altijd en aangeraden is om vanuit Vila Maria zuidwaarts te lopen naar Praia de Benagil. Hier is een klein strandje dat tegenwoordig redelijk druk kan zijn in het hoogseizoen.

Hier vertrekken vele bootjes om de mooie gele rotskust en grotten van de andere kant te kunnen bekijken. Een aanrader! In Praia de Benagil zijn 4 restaurants die elk hun eigen specialiteit hebben. Ze bieden een schitterend uitzicht op de rotskust en de Atlantische Oceaan. Vanaf de twee grote gratis parkeerplaatsen is een wandelpad langs de kust, helemaal tot aan het beroemde Praia da Marinha dat op de werelderfgoedlijst staat en dat u zeker gezien en bewonderd moet hebben.

Net als diverse andere mooie en besloten strandjes zoals Praia do Carvalho. Dit is een smokkelaarsstrand dat bereikbaar is via een uit de rotsen uitgehouwen tunneltrap.

De beste periode

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

De Algarve is in iedere tijd van het jaar een bezoek of vakantie waard. De winters zijn kort met een aangename dagtemperatuur. Zo zelfs dat wanneer je uit de koude wind uit het noorden kunt zitten, je lekker op het strand kunt bruinen. De nachten kunnen zeer fris zijn in die tijd. De zomers zijn vaak warm (tot 32 graden). Echter, met airconditioning, zwembad en de zee is het ook in ze zomer heel aangenaam. Natuurlijk (en gelukkig!) regent het ook wel eens in de Algarve.

De maand april staat bekend om haar regenval maar meestal duurt dat niet lang achterelkaar. Onze Vila Maria wordt ook verhuurd aan Overwinteraars die er vaak enkele maanden verblijven en zelfs hun (klein)kinderen laten overkomen. Dus, tja, wat is de beste tijd om ons huis te huren? Ieder heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Aan de Algarve en de vriendelijke bevolking zal het niet liggen.

Speciale aanbieding

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

De huurprijzen van Vila Maria kunnen per week en per seizoen verschillen. Speciale aanbiedingen kunnen worden gemaakt wanneer er over een wat langere huurtermijn wordt gesproken. Van belang is te weten dat onze prijzen All-In zijn. Er komt dus niets bovenop de overeengekomen prijs. En, er wordt heel veel compleetheid geleverd. Dus ook bedlinnen, handdoeken, badlakens, werkster etc. etc.

Tot slot

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

Wat kan ik nog meer vertellen. Vila Maria was de verwezenlijking van onze droom. Door omstandigheden heeft deze droom niet lang mogen duren. Toch blijft het voor mij een huis en plek waar ik veel van hou, waar ik heel graag kom en waar ik strots op ben. Ik hoop dat de tijdelijke bewoners dat gevoel ook hebben.

Samenwerking met Rondreizen Portugal

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

Ik kwam Rondreizen Portugal op Faceboek tegen en opende hun eigen site. Ik was onder de indruk (heb/beheer zelf 14 websites voor de verhuur in de Algarve) van de volledigheid en heb gelijk mijn Vila Maria en een van de appartementen aangemeld. DANK!

Contactgegevens

+31 (0)6 13 25 98 17