Eigenaren Gerard en Elly

accommodatie eigenaren aan het woord villa branca barreiros accommodatie eigenaren aan het woord villa branca barreiros

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

In 2018 besloten wij, Elly en Gerard, te stoppen met onze werkzaamheden in Nederland en een avontuur aan te gaan in Portugal. Wij waren op dat moment zestig jaar en wilden niet de rest van ons bestaan op de bank naar de televisie kijken. Nee, actief blijven en doen wat we het leukste vinden: mensen ontmoeten en verwennen op een leuke plek. Wij wisten waar we aan begonnen [dachten we], want Elly heeft meer dan vijftien jaar succesvol een bed no breakfast in Den Haag gerund. Dus op weg naar zon, lekker eten en drinken, cultuur, golfbanen en leuke mensen.

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is.

We hebben gekeken met de ogen van onze favoriete gasten bij het zoeken naar een juiste plek. Onze gasten komen voor een sportieve vakantie, het Portugese eten en drinken, en de cultuur en geschiedenis. Bovendien moest het huis een ruime tuin hebben met zwembad, minstens vier kamers voor de gasten, niet aan het eind van de wereld gelegen zijn boven op een berg. De Villa Branca in Barreiros voldeed in de basis aan de mogelijkheden om dit te bereiken èn was op korte termijn beschikbaar. Doorpakken!

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

Wij hebben rekening gehouden met de te verwachten gasten. Onze gasten komen uit Nederland, Duitsland, België, maar ook de rest van de wereld. Onze kamers houden rekening met langere personen, zowel met de bedden als de badkamers. Immers twee meter lange gasten moeten ook kunnen genieten. We willen verwennen bij het ontbijt, verzorgen nu en dan Mesa de Casa [diner van het huis] en bieden onze gasten die direct boeken kleine, fijne attenties aan, in voorkomende gevallen bij onze bevriende winkels en restaurants.

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

Barrreiros ligt in de Minho, grenzend aan de rivier Covado, waar achter de provincie Braga begint. In de directe omgeving vinden onze gasten goede betaalbare restaurants, wandelroutes in overvloed, rivierstranden. Om er te komen, wandelt u tussen de wijngaarden, waar de oogst wordt verwerkt tot de Vino Verde. Binnen een half uur kunt u naar verschillende steden, waarvan er verschillende [deels] werelderfgoed zijn, of werelderfgoed in de omgeving hebben.

Denk aan Braga, Guimeraes, Ponte de Lima, Barcelos, maar ook aan Penes-Geres, het oudste nationale park van Portugal. Omdat we in heuvelachtig tot bergachtig gebied wonen, wordt u verrast op prachtige vergezichten over natuur en steden. En realiseert u dat de Minho ook de Costa Verde wordt genoemd: de zon is in de zomer warm, maar de provincie blijft groen.

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

De beste periode voor de omgeving loopt van april tot en met oktober. Rond de Paasdagen worden vele activiteiten in de Heilige Week georganiseerd. Hierna volgen de dorpsfeesten, waar ieder dorp haar eigen kleur aan probeert te geven. Onderwijl is de temperatuur zo lekker dat behalve ons zwembad ook de rivieren, of iets verder het Atlantische strand, goed gebruikt kan worden.

De tuinen zijn gevuld met een grote verscheidenheid aan bloeiende struiken en bomen, terwijl de wijnranken zich vullen met blad en druiven. Eind september, begin oktober, vindt dan de jaarlijks druivenpluk plaats, waarbij de wijnboeren elkaar beconcurreren om voldoende plukkers te vinden.

Overigens is de kerstperiode een feest van verlichting in de dorpen, shoppingcentra en steden. In Portugal zijn de nachten donker, en dat komt de verlichting ten goede.

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

Neem hiervoor contact op met de accommodatie.

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

Villa Branca Barreiros is het gehele jaar geopend en kan 11 gasten ontvangen. Indien gewenst organiseren Elly en Gerard voor hun gasten [begeleide] cursussen, sportieve uitjes [prachtige golfbanen!] en bezoeken aan werelderfgoed, wijnproeverijen of de vele markten.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

Door Rondreizen Portugal: bovenstaande vraag stellen we ook aan de accommodaties zodat u, de gasten ook inzicht krijgt in de werkwijze en samenwerking. In bovenstaande interview houden we zoveel mogelijk de teksten van de accommodaties aan. Dit zodat u de eigenaren beter leert kennen.

Rondreizen Portugal geeft Villa Branca Barreiros is prima platform voor nieuwe gasten. José is goed in staat om ook rondreizen van B&B naar B&B aan te bieden, en ook daarin wil Villa Branca Barreiros graag participeren.

Contactgegevens eigenaren

faq@villabrancanarreiros.com|  www.villabrancabarreiros.com  | +351 967761533

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt