Vivenda Oliveirinha
Vivenda Oliveirinha
Vivenda Oliveirinha

Over de eigenaren van Vivenda Oliveirinha

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

Wij zijn Ton en Bram. Ton komt oorspronkelijk uit Waalwijk en Bram is geboren in Tegelen. We hebben elkaar zo’n ruim 20 jaar geleden leren kennen. We hebben zo’n 15 jaar samengewoond in Breda. Ton werkte in de bouw in de buurt van Waalwijk en Bram op een school in Rotterdam Zuid. Breda lag lekker in het midden. Daarnaast had de binnenstad van Breda iets weg van Den Bosch en van Maastricht. Dus dat moest goed komen dachten we. We hebben daar ook echt heel veel jaar met heel veel plezier gewoond.

Sinds wij elkaar kennen is Portugal steevast ons vakantieland. Nagenoeg ieder jaar en soms ook meerdere keren per jaar genoten we hier dan ook van het Portugese leven. Eigenlijk maakt het niet uit waar je bent in Portugal. Het is overal leuk. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we de Douro vallei en het midden en noorden van Portugal het mooist vonden.

Na vele jaren in Nederland fijn gewoond en gewerkt te hebben begon er iets te kriebelen. Zouden we niet eens iets ‘nieuws’ gaan doen. Dat heeft enkele jaren gekriebeld, totdat we Vivenda Oliveirinha tegen kwamen… Toen waren we beiden verkocht.

Over de locatie van Vivenda Oliveirinha

Vertel iets over waarom juist Vivenda Oliveirinha/deze plek jullie accommodatie geworden is

Het gevolg is dat we nu een heerlijk huis met Alojamento Local hebben in Midden-Portugal. Toen we het huis zagen waren we meteen verliefd. Het huis ligt prachtig in een vallei. Net ver genoeg van alles af om lekker tot rust te komen en echte stilte te ervaren. Je kijkt zo tegen bergtoppen aan en overal is alles groen. De tuin van het huis is één en al bloemenzee. Er staat altijd wel iets in bloei en iedere maand verandert de zichtlijn wel.
In de zomer is het heerlijk vertoeven hier en in de avond koelt het altijd ietwat af. Dat doen de bergen.

In een mum van tijd ben je bij de winkels en/of de restaurantjes en kun je als je dat wilt de drukte opzoeken. Uitstapjes kun je van hieruit overal naartoe maken. Een dagje Coimbra, een dagje Porto, een dagje Viseu, het Estrela gebergte, Aveiro of een dagje heerlijk naar het strand.

De accommodatie

Vertel iets over Vivenda Oliveirinha, wat maakt jullie accommodatie zo uniek. Vertel hier niet de feiten die men ook op de website kan terugvinden als het aantal kamers etc.

Vivenda Oliveirinha ligt paradijselijk in een prachtig aangelegde tuin. Het huis is tegen de bergwand aangebouwd, waardoor je zo de vallei in kijkt. De bergtoppen zijn groen en de tuin zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel. De accommodatie is altijd aangenaam om in te vertoeven.
Onder de bogen is een tafel waar men lekker samen kan zitten. Men kan hier lekker een spelletje doen, eten, drinken, barbecueën enzovoort.

Ook is er een open haard ingebouwd, zodat je ’s avonds lekker een vuurtje aan kunt maken en een boek kunt lezen of de dag kunt doornemen onder het genot van een lekker drankje. Gedurende de dag kun je hier heerlijk uit de zon zitten. Vóór de accommodatie ligt het zwembad, hier kan men lekker een duik nemen en wat baantjes zwemmen.

Onder de palmboom of de parasol kan men lekker een boek lezen of even lekker ontspannen. ’s Avonds is het mogelijk dat men de uil hoort. Als je een dag of enkele dagen niets wil, dan blijf je lekker in de accommodatie. Er is er maar één, dus je hebt het rijk bijna voor je alleen. Wij wonen namelijk naast het appartement.

De omgeving

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie. Maximale afstand 30 minuten met de auto

In Portugal is ontzettend veel te zien. De stad Coimbra ligt om de hoek en is de oude hoofdstad van Portugal. De universiteit is er gelegen en het is een plek waar je echt geweest moet zijn. Niet alleen wij vinden dit deel van Portugal het leukst… ook de koningen en koninginnen van Portugal verbleven hier graag.

Tussen de accommodatie en Coimbra in bevindt zich Bussaco: een prachtig paleis (gebouwd door de laatste koning van Paleis) en zo’n 120 jaar oud. Het paleis is gebouwd in een oude kloostertuin en ligt derhalve ook in een park met allerlei bomen en planten die de monniken vanuit de hele wereld meenamen. In de tuin is het heerlijk wandelen.

Viseu ligt ook op zo’n 30 minuten rijden van onze accommodatie. Ook hier is het heerlijk om een dagje te vertoeven. Er zijn daarnaast nog vele steden op iets langer rijden dan 30 minuten die voor een dagtrip ook goed te doen zijn vanuit ons. Verder zijn wandelroutes en autoroutes om even lekker de dag te doorbreken. Restaurantjes zijn er in overvloed in alle prijsklassen.

Veel van onze gasten zijn enthousiast over de Ecopista do Dao. Een fietstocht van Viseu naar Santa Comba Dao. Prachtige vergezichten en heerlijk vertoeven. Een dagje fietsen in Midden-Portugal zonder auto’s om je heen. Lekker golfen? Ook dat kan hier in de buurt!

De beste periode

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

We schreven al dat de keuze op Midden-Portugal was gevallen omdat het in de winter in Noord-Portugal echt erg koud kan zijn, zeker in de Douro vallei. Midden-Portugal is qua klimaat beter, maar in december en januari kan het hier ’s nachts en overdag ook echt fris zijn. Als de zon schijnt is het echter ook meteen lekker warm. Het regent in deze twee maanden veel, soms de hele dag. Dat heeft al voordeel dat er vele waterbronnen zijn en dat we in een groen landschap zitten gedurende het hele jaar.

Ook zijn er vele watervallen te vinden in Midden-Portugal. Veel van Portugals bronwater komt uit Lusso en Penacova. Twee plaatsjes om de hoek bij ons. Het nadeel van de winterperiode is dat het door de regen vaak niet lekker wandelen, fietsen of aan het zwembad zitten is. De meeste mensen leven dan echt binnen. In februari wordt het weer al weer wat beter. Vanaf maart is het heerlijk vertoeven tot eind oktober/half november. Doordat we in de bergen zitten is het ook voor mensen die niet van ontzettend warm weer houden heerlijk vertoeven hier. Op echt heel warme dagen is altijd natuurlijke koelte te vinden.

Speciale aanbieding

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

Nee eigenlijk niet.

Tot slot

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

We houden van Portugal en vinden het ook fijn om mee te denken over jullie aanstaande trip naar Portugal. Schroom niet om met ons contact op te nemen. Dat vinden we altijd leuk!

Samenwerking met Rondreizen Portugal

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

Gedurende de jaren dat wij naar Portugal op vakantie gingen was Rondreizen Portugal een belangrijke bron voor de samenstelling van onze trips. Hoe leuk is het dat we er nu zelf ook op staan!