Eigenaresse José van Bed and Breakfast Casa Traca

Vertel even kort iets over jezelf/jullie zelf zodat de gasten weten bij wie zij terecht komen

Ik woon sinds begin 2016 in Arganil. Ik ben de accommodatie eigenaar van Bed and Breakfast Casa Traca. Dit ligt in Centraal Portugal. Een niet al te toeristische omgeving en dat is ook precies wat we zochten.

We waren de ratrace in Nederland een beetje moe. Een aantal persoonlijke factoren daarbij opgeteld. Alsook een bij beiden lang weggestopte droom om ooit nog eens in het buitenland te wonen maakten dat we in 2016 naar Portugal zijn vertrokken. Nooit de plannen gehad om eigenaren te worden van een Bed and Breakfast in Portugal.

Nieuw leven bij Bed and Breakfast Casa Traca

We wilden ons leven op een andere manier gaan inrichten waarbij er meer ruimte zou zijn voor genieten. Genieten van elkaar, genieten van het leven én genieten van de omgeving. Iets minder moeten en het ‘moeten’ kunnen indelen in je eigen tijd.

Dit is ons gelukt maar op een geheel andere manier dan we hadden gedacht. De B&B is er vrij snel gekomen. Hier laten we onze gasten in een informele sfeer mee genieten van ons genieten. In alle ruimte en privacy. Na enkele jaren is dit ook werkelijk de plek geworden waar ik oud wil worden. Inmiddels alleenstaand maar wel nog steeds helemaal op mijn plek.

Meer ook over waarom Rondreizen Portugal

Echter ik, José, ben een doener. Een bezige bij. Van het één kwam ook het ander en zo ontstond Rondreizen Portugal. In onze introductie heb ik hier ook al meer over geschreven. Daarnaast ben ik begin 2019 mijn eigen bedrijf Portugalore begonnen.

Portugalore is een buro voor webdesign en advies. Ik bouw, onderhoud en optimaliseer websites. Tevens adviseer en begeleid ik ook mensen die een kleinschalige vakantieverhuur willen starten in Portugal. Ook mensen die dit al hebben maar tegen vragen aanlopen.

Ik adviseer derhalve veel collega eigenaren. Dit is inspirerend! Daarnaast adviseer en begeleid ik mensen die willen emigreren naar Portugal.

Vertel iets over waarom juist dit huis/deze plek jullie accommodatie geworden is.

Ik kende Portugal helemaal nog niet toen de emigratie ter sprake kwam. Ik had allang geleden mijn hart verloren aan Turkije. Mijn man wilde het liefste naar Suriname. Deze beide landen vielen echter af vanwege economische en ook politieke redenen.

Ook de afstand en verbindingen naar Nederland waren niet ideaal. Onze kinderen bleven achter in Nederland.

Een land in Europa dus met voldoende zonuren. Goed te bereiken vanuit Nederland. Echter vooral een land waar we ook het sfeertje van de binnenlanden van Turkije konden vinden. Het dichterbij de natuur staan, het leven nemen zoals het komt. Echter ook de betrokkenheid bij elkaar, hulpvaardigheid

Op weg naar Bed and Breakfast Casa Traca in Arganil

In 2014 planden we een campervakantie van ruim 1 1/2 maand met als reisdoel Portugal. Via Galicië kwamen we Noord-Portugal binnen en vrijwel meteen dat we onder de grens Aveiro kwamen in het binnenland was ik verkocht.

We hadden wat adresjes mee uit Nederland en één daarvan was een camping bij Tábua. Deze is het uiteindelijk niet geworden.

Valbona Arganil Centraal Portugal

Wel ons huis in Valbona, Arganil. Niet het eerste keuze huis maar wel het huis met én de meeste woonpotentie én de meeste potentie voor een B&B. De ligging is ideaal. Aan de rand van een klein landelijk dorpje direct ook aan het bos.

Echter op slechts 2 kilometer afstand van Arganil. Een grotere plaats met alle voorzieningen.

Vertel iets over de accommodatie, wat maakt jullie accommodatie zo uniek.

Veel mensen in onze positie gaan op zoek naar een huis met een zwembad en veel grond. Grond is in Portugal werkelijk spotgoedkoop. Dit is dan ook een vrij makkelijk te realiseren wens. Wij wilden dit echter niet.

Met het oog op het ouder worden wilden wij juist niet al te veel grond. We moesten het zelf kunnen onderhouden zonder dat we dagelijks hier de hele dag aan kwijt zouden zijn.

Geen zwembad wel een hottub

Ook een zwembad vonden we niet nodig. Er is zoveel zwemgelegenheid in de directe omgeving middels Praia Fluviais. Dat wij een zwembad iets teveel vonden. Een zwembad vereist dagelijks onderhoud en ook zijn er altijd terugkerende kosten.

Genieten van het wonen in Arganil

Onze insteek is daarbij dat wij hier in de eerste plaats wonen en daarna pas een Bed and Breakfast zijn. Niet andersom. Wij willen ons genieten van het wonen hier heel graag delen met onze gasten. Een klein beetje zijn we nu wel overstag en dit jaar kan men voor het eerst genieten van een hottub met bubbels.

Casa Traca in Valbona Portugal staat bekend bij gasten om haar ongedwongen en informele sfeer. Alles is bespreekbaar. Er is veel privacy maar ook aanspraak en gezellige uurtjes met een drankje erbij. Hét visitekaartje is wel ons uitgebreide verse ontbijt.

Veel gasten geven aan ’s middags het eten over te slaan omdat ze ’s morgens teveel hebben ontbeten. Blijft u wat langer: u krijgt geen dag uw ei hetzelfde bereid!

Vertel iets over de omgeving. Wat is een must see en/of must do in de directe omgeving van jouw accommodatie.

Bed and Breakfast Casa Traca ligt in het gebied van de Serra do Açor, het haviksgebergte. Dit gebied doet zijn naam eer aan want deze roofvogel is hier veelvuldig te zien. Xisto of leisteen is dé steensoort die dit gebied kenmerkt. Er zijn diverse bergdorpjes waar je dit nog goed kan zien.

Bezienswaardigheden

Píodão is hiervan het meest bekende. Dit dorp staat ook op de Wereld Erfgoederenlijst. Niet ver van de B&B liggen de watervallen van Fraga da Pena in een beschermd natuurgebied.

Iets verder in de Serra da Estrela natuurgebied liggen de watervallen van Poço da Broca. In de Serra da Estrela, op de Torre, is de hoogste bergtop van het vaste land van Portugal. in de winter een geliefd skigebied.

Onze regio staat verder bekend om de rivieren Rio Alva en Rio do Mondego en natuurlijk ook de universiteitsstad Coimbra.

Wanneer is de ‘beste’ tijd om naar jouw accommodatie te komen en waarom.

Het is altijd de beste tijd. Echter de allerbeste tijd vind ik zelf is mei/juni en ook september. Als ik echt moet kiezen dan is het zelfs mei/juni. De natuur die barst dan werkelijk open. De rivieren en de watervallen staan nog barstensvol met water.

Alles is fris en groen en de temperaturen zijn al heerlijk zo eind twintig graden of zelfs al rond de 30 graden. En we blijven Nederlanders: vliegtickets zijn in deze maanden vaak ook nog prima te betalen.

Heb je speciaal voor de nieuwsbrief een aanbieding of heb je altijd een leuke aanbieding/samenwerking die je onder de aandacht wilt brengen

Wij hebben de doorlopende aanbieding van een korting van 5% als je rechtstreeks boekt via onze website.

Vertel hier wat je verder nog kwijt wilt

Wij zijn een groot voorstander van het rechtstreeks boeken bij de accommodatie. Derhalve dus geen gebruik te maken van grote boekingsplatforms als booking.com en ook airbnb. Waarom?

Accommodatie eigenaren moeten een (hoge) commissie betalen aan deze platforms voor elke boeking die zij op die manier krijgen. Een bedrag welke zij liever gedeeltelijk als een korting aan hun gasten geven.

Neem eens direct contact op met ons, de accommodatie eigenaren, en vraag dan ook naar de mogelijkheden van een korting bij rechtstreeks boeken.

Het zou leuk zijn als je nog iets wilt vermelden over (je samenwerking met) Rondreizen Portugal

Rondreizen Portugal wil accommodatie eigenaren het platform bieden waarop zij op vele manieren hun accommodatie kunnen promoten. Zij biedt kwaliteit door onder andere als voorwaarden te stellen dat alle aangesloten accommodaties beschikken over een licentienummer.

Bed and Breakfast Casa Traca staat deze kwaliteit ook voor. Het motto van Rondreizen Portugal

Samenwerken maakt sterker!

Is een motto waar wij ons dan ook goed in kunnen vinden.